EBA Sifremi Nasıl Alırım?

EBA şifremi nasıl oluştururum?

a) "EBA Hesabı Oluştur" butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere "EBA Hesabı Oluştur" butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

1. "EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıkla.
  2. e-Okul bilgilerini girip "Giriş" butonuna bas.
  3. EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve "Şifre Oluştur" butonuna tıkla.
  4. Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas.
  5. Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.
  6. Güvenlik kodunu girip ve "Gönder" butonuna bastığında Ana Sayfaya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

Öğrencinin e-okulda velisi bulunan anne ya da babasının e-Devlet bilgileriyle de EBA veli girişi yapılarak öğrenci için tek kullanımlık şifre oluşturduktan sonra bu şifreyle EBA'ya girerek kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Okulunuz öğretmenleriyle de görüşerek tek kullanımlık şifre alarak kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

28.09.2023 64

28-09-2023